Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  | 

Bloeiende kruiden toevoegen aan uw tuin

| Uncategorized | 4 december 2018

Bloeiende kruiden toevoegen aan uw tuin voor kleur

Kruiden vormen een belangrijke aanvulling op het fruit en de groenten die we in onze tuinen verbouwen. Het hoeven echter geen gewone oude groene planten te zijn. De meeste bloeiende kruiden kunnen zich meer dan alleen houden als ze tegen een bloementuin worden gezet.

Ze hebben prachtig gebladerte en heldere bloemen. De kruiden geven je een dubbele bonus door er niet alleen mooi uit te zien, maar ook praktisch omdat ze kunnen worden gebruikt voor je ambachten of kookbehoeften.

Het hebben van een rand gemaakt van bloeiende kruiden is een groot compromis voor degenen die beperkte ruimte hebben omdat de planten een dubbele functie hebben als vaste plantgrens en als kruidentuin. Er zijn veel gemakkelijk te planten prachtige kruiden die je kunt gebruiken voor bladeren en bloemen. De meeste van hen bloeien met kleuren variërend van zilver, roze, lavendel en brons, maar ook wit en geel.

Een van de eerste overblijvende kruiden die je kunt gebruiken is anijs hysop. Deze vaste plant groeit bossige bosjes, met stengels die recht vertakken en zijn bedekt met lavendelblauwe bloemen. Deze bloemen bloeien ergens tussen midden en late zomer.

De bloemen zijn zeer aantrekkelijk voor nuttige insecten en bestuivende bijen, die op hun beurt uw hele tuin ten goede komen. Zowel de bloemen als de bladeren van deze plant zijn zeer geurig als ze gedroogd of vers zijn en zijn geweldig om te gebruiken voor een mix van potpourri.

Bijenbalsem is een ander geweldig bloeiende kruid. Deze bloeit meestal in de zomer met rode bloemen, maar sommige kunnen ook paars, roze of wit bloeien. Dit kruid zal zich ook vanzelf verspreiden.

Een delicate, maar zeer stevige en gemakkelijk te kweken plant is moederkruid. Dit kruid bloeit van vroeg in de zomer tot vroeg in de herfst. De bloemen zijn wit getrapt met gele centra en zien eruit als mini madeliefjes. Deze planten zullen wel 2 voet lang worden.

De zeer kenmerkende geur en uitstraling van lavendel is ook een geweldige aanvulling op uw tuin. De hoge punten van paarsblauwe bloemen, zittend op zeer slanke stengels over smalle bladeren die een zilverachtige kleur hebben, geven lavendel een onderscheidende uitstraling.

Hij zal rond midzomer bloeien en maakt een geweldige rand. De enige overweging voor lavendel is om er zeker van te zijn dat het zeer goede drainage heeft.

Moerasspirea is een geweldig overblijvend kruid dat bloeit met witte bloemtrossen gedurende de helft tot de late zomer. Donkergroene grote bladeren groeien in bosjes en verspreiden zich door kruipen. U moet deze planten om de 2 tot 3 jaar verdelen om hun verspreiding te helpen regelen.

De paarse zonnehoed die ook wel echinacea wordt genoemd, produceert stevige stengels in bosjes die zijn bedekt met grote madeliefachtige roze bloemen met verhoogde centra die bruin en oranje van kleur zijn.

Het gebruik van bloeiende kruiden in uw tuin als border, of gewoon in het algemeen, kan een geweldige aanvulling zijn op het uiterlijk van uw tuin en biedt geweldige kruiden voor uw kook- en ambachtelijke behoeften.

No Tags

197 total views, 1 today

  

Sponsored Links

Leave a Reply

Reviews of kerstwebwinkels.nl

RSS Artikelen Online

 • Little Britain-ster Matt Lucas verwerkte dood ex 'met seks en eten' 24 september 2017
  De Britse comedian Matt Lucas vluchtte een tijd lang in overvloedig eten en vele seksuele contacten na de dood van zijn ex Kevin McGee. Dat vertelt Lucas, bekend van de serie Little Britain, in een openhartig interview.   Source: Entertaintment Het bericht Little Britain-ster Matt Lucas verwerkte dood ex 'met seks en eten' verscheen eerst […]
  admin
 • Video: Hoe werken de Duitse verkiezingen? 24 september 2017
  Op 24 september gaan de Duitsers naar de stembus. Maar hoe werken de verkiezingen bij onze buren? NU.nl legt uit. Source: nunl Het bericht Video: Hoe werken de Duitse verkiezingen? verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin
 • Stemlokalen open voor Duitse Bondsdagverkiezingen 24 september 2017
  In Duitsland zijn zondag om 8.00 uur de kieslokalen geopend voor de Bondsdagverkiezingen. In de peilingen ligt de CDU van bondskanselier Angela Merkel op kop, op afstand gevolgd door de SPD van Martin Schulz en Alternative für Deutschland (AfD). Source: nunl Het bericht Stemlokalen open voor Duitse Bondsdagverkiezingen verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin
 • Dumoulin denkt dat Nederland kans heeft op wereldtitel bij 'open finale' 24 september 2017
  Het is haast een unicum deze WK wielrennen, maar Nederland heeft zondag in de wegwedstrijd voor de mannen niet de topfavoriet in huis. Outsider Tom Dumoulin ziet desondanks best een mogelijkheid op een Nederlandse wereldtitel. Source: nunl Het bericht Dumoulin denkt dat Nederland kans heeft op wereldtitel bij 'open finale' verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin
 • Waarschuwing voor dichte mist in hele land – Parool.nl 24 september 2017
  Parool.nl Waarschuwing voor dichte mist in hele landParool.nlWeggebruikers moeten zondagochtend beducht zijn voor dichte mist, meldt Weeronline. Daarbij is het zicht soms minder dan 200 meter. Door: ANP 24 september 2017, 07:18. De waarschuwing geldt voor het hele land, behalve vlak langs de kust. Lokaal is …Waarschuwing voor dichte mistOmroep BrabantOppassen op de weg: dichte mist […]
  admin
 • Dode en gewonden bij verkeersongeval bij Westerbork 24 september 2017
  Bij een verkeersongeluk op de N381 nabij het Drentse Westerbork is zaterdagnacht een dode gevallen. Bij het ongeluk waren meerdere voertuigen betrokken. Source: nunl Het bericht Dode en gewonden bij verkeersongeval bij Westerbork verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin
 • Telefoonboekje Adolf Hitler geveild voor 37.000 euro 24 september 2017
  Op een veiling in Engeland is een notitieboekje dat heeft toebehoord aan Adolf Hitler geveild voor 33.000 pond (37.200 euro). Source: nunl Het bericht Telefoonboekje Adolf Hitler geveild voor 37.000 euro verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin
 • Onbekend werk Rubens ontdekt in Schotland 24 september 2017
  In Schotland is een bijna vierhonderd jaar oud schilderij ontdekt dat wordt toegeschreven aan de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens. Source: Entertaintment Het bericht Onbekend werk Rubens ontdekt in Schotland verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin
 • Tienduizenden Fransen betogen tegen nieuwe arbeidswet 23 september 2017
  Een dag nadat de Franse president Emmanuel Macron zijn handtekening heeft gezet onder vijf decreten die de arbeidswet herzien, zijn tienduizenden mensen in de Franse hoofdstad de straat opgegaan. Source: nunl Het bericht Tienduizenden Fransen betogen tegen nieuwe arbeidswet verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin
 • Heerenveen zet goede serie voort met zege bij Willem II 23 september 2017
  Trainer Jurgen Streppel blijft goed presteren met sc Heerenveen. De Friezen boekten zaterdagavond op bezoek bij Willem II de vierde competitiezege op rij: 1-2. Source: nunl Het bericht Heerenveen zet goede serie voort met zege bij Willem II verscheen eerst op Artikelen Online.
  admin

Freelance Werk ZZPR’s

ZZP'er gezocht?

Eenzame kerst?

40PlusRelatie - De eerste stap naar een nieuwe partner

Kerstbomen Actie