Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  | 

Bloeiende kruiden toevoegen aan uw tuin

| Uncategorized | 4 december 2018

Bloeiende kruiden toevoegen aan uw tuin voor kleur

Kruiden vormen een belangrijke aanvulling op het fruit en de groenten die we in onze tuinen verbouwen. Het hoeven echter geen gewone oude groene planten te zijn. De meeste bloeiende kruiden kunnen zich meer dan alleen houden als ze tegen een bloementuin worden gezet.

Ze hebben prachtig gebladerte en heldere bloemen. De kruiden geven je een dubbele bonus door er niet alleen mooi uit te zien, maar ook praktisch omdat ze kunnen worden gebruikt voor je ambachten of kookbehoeften.

Het hebben van een rand gemaakt van bloeiende kruiden is een groot compromis voor degenen die beperkte ruimte hebben omdat de planten een dubbele functie hebben als vaste plantgrens en als kruidentuin. Er zijn veel gemakkelijk te planten prachtige kruiden die je kunt gebruiken voor bladeren en bloemen. De meeste van hen bloeien met kleuren variërend van zilver, roze, lavendel en brons, maar ook wit en geel.

Een van de eerste overblijvende kruiden die je kunt gebruiken is anijs hysop. Deze vaste plant groeit bossige bosjes, met stengels die recht vertakken en zijn bedekt met lavendelblauwe bloemen. Deze bloemen bloeien ergens tussen midden en late zomer.

De bloemen zijn zeer aantrekkelijk voor nuttige insecten en bestuivende bijen, die op hun beurt uw hele tuin ten goede komen. Zowel de bloemen als de bladeren van deze plant zijn zeer geurig als ze gedroogd of vers zijn en zijn geweldig om te gebruiken voor een mix van potpourri.

Bijenbalsem is een ander geweldig bloeiende kruid. Deze bloeit meestal in de zomer met rode bloemen, maar sommige kunnen ook paars, roze of wit bloeien. Dit kruid zal zich ook vanzelf verspreiden.

Een delicate, maar zeer stevige en gemakkelijk te kweken plant is moederkruid. Dit kruid bloeit van vroeg in de zomer tot vroeg in de herfst. De bloemen zijn wit getrapt met gele centra en zien eruit als mini madeliefjes. Deze planten zullen wel 2 voet lang worden.

De zeer kenmerkende geur en uitstraling van lavendel is ook een geweldige aanvulling op uw tuin. De hoge punten van paarsblauwe bloemen, zittend op zeer slanke stengels over smalle bladeren die een zilverachtige kleur hebben, geven lavendel een onderscheidende uitstraling.

Hij zal rond midzomer bloeien en maakt een geweldige rand. De enige overweging voor lavendel is om er zeker van te zijn dat het zeer goede drainage heeft.

Moerasspirea is een geweldig overblijvend kruid dat bloeit met witte bloemtrossen gedurende de helft tot de late zomer. Donkergroene grote bladeren groeien in bosjes en verspreiden zich door kruipen. U moet deze planten om de 2 tot 3 jaar verdelen om hun verspreiding te helpen regelen.

De paarse zonnehoed die ook wel echinacea wordt genoemd, produceert stevige stengels in bosjes die zijn bedekt met grote madeliefachtige roze bloemen met verhoogde centra die bruin en oranje van kleur zijn.

Het gebruik van bloeiende kruiden in uw tuin als border, of gewoon in het algemeen, kan een geweldige aanvulling zijn op het uiterlijk van uw tuin en biedt geweldige kruiden voor uw kook- en ambachtelijke behoeften.

No Tags

283 total views, 1 today

  

Sponsored Links

Leave a Reply

Kerstsfeer met een kersster

kerststerEen lekkere kerstsfeer in huis halen, maak het gezellig met een kerstster hoog in je eigen kerstboom.

Wij zijn dol op kerst

KerstShoppen is een unieke site om inspiratie op te doen en de laatste trends voor kerstdecoratie, kerstrecepten, kerstdiners,kerstinkopen,knutselen,kerstversiering en alles wat een kerst zo mooi en gewild maakt op te snuiven.

Een Creatieve Kerst

Informatie kerst culturenWees creatief met kerst en zorg voor een onvergetelijke feestmaand! Laat je hart spreken en geef...

RSS RSS productfeed

  • Blauwe pofbroek 1001 nacht
    Glanzende herenbroek in het blauw met een losse gouden band die u om uw heupen kunt knopen. Maat: One size, ongeveer een maat 48/50.EUR 19.95Meer informatie
  • Arabier verkleed kleding voor heren
    Arabieren kostuum voor volwassenen. Arabieren kostuum bestaande uit een witte tuniek en arabieren hoofddoek. De arabieren baard is los te bestellen. Maat medium: binnenbeenlengte van 83 cm en borstomvang van 97 tot 102 cm. Maat large: binnenbeenlengte van 84 cm en borstomvang van 107 tot 112 cm.EUR 17.95Meer informatie
  • Arabisch jurkje voor dames goud met paars
    1001 nachten jurk voor dames. Leuk 1001 nachten jurkje in de kleur paars met rose goud. Exclusief hoedje en overige accessoires.EUR 38.21Meer informatie